AZI VORBIM DESPRE MAJORITATEA POLITICA

 

Majoritatea politica de azi este foarte fragila , deoarece nu mai are prea multe credite politice electorale. Pentru ca Guvernul PSD/ALDE sa treaca prin lege este nevoie de 233 de voturi. Zi plina cu noi evenimente politice acum la Palatul Parlamentuli. Guvernul PSD /ALDE 3, da examen politic, inca, nu exita de loc majoritate politica de culoare politica dreapta si la guvernare si vs guvernare.

prezentul programul de guvernare al colaitiei parlamnetare prevede numai miniciuni si nu are teremen reale si masuri bun de guvernare pentru eradicarea saracia si coruptia publica, chiar ca unele produse politice sunt penale si trimsi in judecata pentru spararea de trafic de influienta si comitere de grupuri infraactionale cu rezursele naturale ale Statului roman.

Pentru ora 15.00 la Parlament se va vota un alt Program de guvernare, care programul de guvernare din 2016/ pentru 2018, a fost onorate unele promisiuni electorale de sub 1 la suta. din cele 700 de puncte. O investitura a guvernului PSD /ALDE este impotriva majoritate parlamentara tot mai fragila si inechitabila din punctul de vedere macropoltic. Nu cred , ca noul Guvern are nevoie de 233 de voturi, sa isi arata cat nu poate de loc sa guverneze o tara tot mai mica de la zi la zi.

PNL. technic nu are o majoritate parlamnetara formata si un nou program de guvernare sa prezinte colaitiei PSD-ALDE care are mai multe mandate de parlamentari. La unele negocieri epentru desemnarea guvernului a aparatut noi resurse politice care ar impinge totate artidele politice pentru desemnarea alegerilor anticipate. Forma de guvernare este instabila , PSD a pierdut 40 de voturi si doua mandate de pe listele coalitiei majoritare parlamnetara. Parlamnetul are drepturi politice si civila, sa respinga un Guvern format de interesle meschine ale grupurilor politice organizate dupa formarea ciolanelor de lux, astfel incat sa avem sa fie pentru Romania un Guvern european , democratic si de lunga durata la rezolvarea problemelor milioane de probleme ale oamenii.

 

 

ZiarulViitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Sunt milioane de probleme economice si sociale , pentru combaterea saraciei lucie, saraciei curata-marginalizare este rezultatul excluziunii sociale ce sunt promovate la periferia Societatii civile. Justitaia sa fie buna trebuie sa fie corecta. Politicii publice durabile si structurale ,pentru modernizarea cailor ferate, ar trebuie sa fie unele dintre obiectivele tuturor guvernelor politice. Nu sunt de loc reforme pentru ocupare :crearea de locuri de munca, flexibilizarea pietei muncii, facilitati si scutieri fiscale acolo unde este cazul pentru angajatori. Democratia are nevoie insa de mecanisme speciale prin care sa se poata „certifica” legitimitatea. Statul de drept nu poate sa fie fara respectarea drepturile omului si cele globale. Incalcarea drepturilor la locuire in institutii fundamentale, pentru grupuri marginalizate nu ofera justitiei sociala. Drepturile omului sunt inalienabile, adica nu pot fi instrainate .Nicio persoana fizica si juridica nu poate incalca drepturile omului deoarece sunt expresia obligatiile fundamentale prevazute in drepturile sale sunt legitime de nicio persoana nu are dreptul sa priveze pe cineva de drepturi. Din partea drepturilor omului pretinde ca nicio persoana sa nu fie mai presus de lege. Comunitatea drepturile omului prevede pacea, securitate sociala, promovarea si modernizarea sistemului de valori si democratie. Protectia si dezvoltarea economica si sociala formulate de libertatea presei de orice entitate sociala. Sistemul juridic din Romania are nevoie sa fie un regim al valorilor si legile sunt respectate in raport cu toti cetatenii. Sunt multe de facut si nu se face nimic!