AVEM POLITICA MICA SI CARE SE MANIFESTA PRIN POLITICA DE GUVERNARE

Avea dreptate pesedista Pana. Ne lipsesc stirile pozitive. Iar de vina nu e Guvernul. Nu-s vinovate nici partidele care-l compun. Cu atat mai putin liderii acestora. Vina ne apartine. Noua, celor care n-am fost suficient de atenti la mersul lucrurilor. Daca stam sa ne uitam bine, vom descoperi ca avem cel mai grozav Guvern din lume…

Intr-adevar, cine mai are azi nu unul, ci doi premieri? Pe langa cel investit de Parlament, ne-a pricopsit bunul Dumnezeu (sau PSD?) si cu un prim-ministru de facto, care trudeste de dimineata pana seara, desi ar fi putut sta acum bine mersi la racoare.Sa privim, insa, faptele.

V-ati intrebat vreodata ce alt Guvern le mai ofera, la inceput de an scolar, elevilor de gimnaziu trei manuale atat de importante precum cele de sport, de religie romano-catolica si de limba maghiara? Cred ca nici macar ungurii nu se pot mandri cu asa ceva…

E firesc, apoi, sa invidiezi un executiv care transfera la armata un institut de microbiologie, folosind argumentul: „cu specialistii de acolo ne-am lamurit, poate [ca] o mana militarizata va avea rezultate si-n doi ani avem un vaccin”. Nu e ceva extraordinar?

Alta intrebare!

Unde mai gasesti un Cabinet de ministri care negociaza salariile dascalilor cu cineva ca dom’ Cumpanasu, care nu e sindicalist, nu e nici macar profesor, ci crainic tv si seful unui ONG de care n-a auzit mai nimeni?

Si cum sa nu se bucure romanul cand vede ca seful Guvernului a priceput ca problema pensiilor nu e deficitul anual de 4 miliarde de euro legat de Pilonul 1, ci comisioanele de cateva mii de euro ale administratorilor care gestioneaza cu profit fondurile din Pilonul 2?Sa stam stramb si sa judecam drept!

Mai stie cineva o echipa guvernamentala atat de grijulie cu interesul public incat sa aloce 30 de milioane de euro pentru un stadion in orasul ministrului Apararii si alte 12 pentru altul in fieful sefului Camerei, desi in locurile cu pricina nu exista echipe de Liga 1?

Ce mai incoace si-ncolo! Nu exista tara pe pamant cu un prim-ministru asa modest incat sa-si primeasca salariul „in mana”, fara viramente bancare si alte masinatiuni prin care sunt jecmaniti oamenii mai rau decat ii fura pungasul brailean Terente. E clar ca domnu’ Tudose stie cum stau lucrurile, fiindca e chiar din Braila…

Avem noroc. Nicaieri in Europa un premier nu-si descrie predecesorul drept „seful la tribul acela de tehnocrati”. Guvernul de acum e cel mai bun din cate au fost concepute vreodata, de la disparitia triburilor incoace. Curand, ne va duce din paleolitic in mezolitic. Iar fericirea noastra va fi si mai mare decat in prezent.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

ZiarulViitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Venituri zero ptr dezvoltare si crestere. Cluburi politice zero. Parteneri si Finantatori zero!Programe despre tineri sunt zero pentru incluziunii sociale. Comunicate de presa sunt! Investitii in cadrul infrastructura de transport si refacerea infrastructurii locale sunt zero. . Guvernele locale nu au fonduri europene din partea Guvernelor politice si omologate de Parlamentul . Guvernul al Comisiei Europene nu este expresia Guvernului PSD. Alegerile locale nu sunt peste 3 ani. Guvernul meu este inca vie si va guverna Romania. Partide noi trebuie sa fie in domeniul politic. Schimbarea legile electorale la baza firul ierbii ar trebui sa fie. Sunt milioane de probleme economice si sunt multe milioane de facut. De cumparat locuri noi de munca nu sunt. Democratia are nevoie insa de mecanisme speciale prin care sa se poata „certifica” legitimitatea.