ATACURI INCREDIBILE LA LIBERTATE SI DEMNITATE

Atacuri cu bombe penale, la intimidarea libertatii de expresie si indicator de libertatii si dreptrui si drepturile statului de drept din Romania. Referitor la incercarea sa aduca noi reforme mai penale asupra sistemului judiciar este mai aproape.

„Atacuri incredibile” încercând să deraieze mișcarea anticorupție a României, spune procuror al DNA

Laura Kovesi, femeia însărcinată cu curățarea unuia dintre cele mai corupte state ale UE, a lovit pe cei pe care spune că încearcă să-și deraieze eforturile.

 

Șeful anti-corupție al României a stricat ceea ce a numit „atacuri incredibile” de încercările de a scapa țara de grefă.

Laura Kovesi a declarat pentru Euronews că politicienii și oamenii de afaceri se răzgândesc de un efort de a curăța una dintre cele mai corupte țări din UE.

Este vorba de deputații care dezbat un proiect de lege care ar putea pune sistemul judiciar al României sub control politic.

Planul a declanșat proteste de stradă și a fost criticat de magistrați și de președintele țării, Klaus Iohannis.

„Dacă votat prin aceasta va avea un impact negativ grav asupra independenței justiției și va conduce la controlul politic al activității procurorilor”, a declarat Kovesi, șeful Direcției Anticorupție a României (DNA).

„Aceasta va conduce la subordonarea politică a procurorilor și ar putea împiedica în mod serios lupta împotriva corupției.

 

Alegeri anticipate au cerut mii de oamenii in strada si astfel ei protesteaza pentru independenta justitiei si sa nu fie sub guvern, parlament si partide penale, subordonat sistemul judiciar in Romania.

Protestatarii s-au întors pe străzile României în mii lor duminică – de data aceasta apărând ceea ce consideră a fi un atac asupra independenței judiciare.

Deputații dezbat în prezent planurile guvernatorilor social-democrați care puteau vedea sistemul judiciar pus sub control politic.

Aceasta vine după ce țara a avut cele mai mari proteste de după revoluția din 1989 la începutul acestui an, după ce guvernul a încercat să impună o lege pentru a decriminaliza unele infracțiuni de grefă care ar fi lăsat pe cei condamnați pentru corupție – inclusiv pe politicieni – să fie în afara cârligului.

Demonstrațiile de duminică au văzut 12 000 de persoane pe străzile capitalei București, potrivit surselor de poliție și a mii de persoane din alte țări.

„Nu pot să rămân pasiv în fața acestei încercări de a submina independența sistemului judiciar”, a declarat Oana, un medic de 35 de ani, agenției de știri AFP .

Propunerile vor viza reducerea responsabilității Direcției Naționale Anticorupție ( DNA ) din România și stoparea acesteia de a putea investiga magistrații. În același timp, Ministerul Justiției ar avea mai mult control asupra procurorilor.

România, una dintre cele mai corupte țări din Uniunea Europeană, a făcut pași în rezolvarea problemei în ultimii ani.

ADN – ul a fost apreciat pentru conducerea represiunii și un studiu a constatat 60 la sută dintre români aveau încredere în instituție.

 

ziarulviitor.ro/euronews.ro.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Dan Nicusor, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Laura Codruta Kovesi, Catalin PREDOIU , CTP, Ion Cristoiu, Cristian PREDA,Dan Nicuosr, Marine LE PEN , Ambasada Farantei.Ambasada Orientului Mijlociu, Ambasada USA si Statele Unite ale Uniunii Europene. CEDO-privind Drepturile Omului. Ambasada Canadei, Ambasada Teheran , Ambasada Chinei, Ambasada Piata Rosiei din Moscova. Institutul pentru Drepturile Omului din Lume. Liga Drepturilor Omului din Franta. Consiliul de Pace de la Conventia Europei din 1918. Consiliul de Coroana din Regatul Marii Unite. Si, Consiliul de Coroana de la Palatul Cotroceni, privind Statul Roman, a patra putere in STATUL de drept la ora actuala. Drepturilor Omului-CEDO Raluca Turcan , Bogdan Scurtu, Ludovic Orban, Dan Mihalache, vasile Blaga, Elena Udrea, DAN Tapalaga, Augustin Lazar,oana bizgan , cosette-paula chichirău, alina gorghiu. ZiarulViitor.ro este de utilitate publica, pentru libertatea presei din Romania !