AMR , AJADO, UNJR SI APR TRAG TUN IMPOTRIVA GUVERNULUI PNL ABUZURII LA FARA NUMAR

Guvernul PNL in continuare mai mult comite abzuri grave si face politica de partid in genral la lupte antidemocratice si anti statului de drept, impotriva sistemului judiciar din Romania. Au modificat legilatiei penala si Codul de Precesura CIvila si Penala, pentru a indeplini visul politicinelor penali care au dosare penale pentre grave afaceri cu statul romna, furturi si turnuri substrase la contractele publice de achiztionare. Unde exista numai politica penala si nu administratiei publica. ”Guvernul Orban a modificat fara nici o consultare, prin ordonanta de urgenta, aspecte ce fac parte din statutul judecatorului, sfidand vointa a milioane de romani care, cu ocazia referendumului din mai 2019, au votat interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul justitiei.

Guvernul Orban a modificat fara nici o consultare, prin ordonanta de urgenta, aspecte ce fac parte din statutul judecatorului, sfidand vointa a milioane de romani care, cu ocazia referendumului din mai 2019, au votat interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul justitiei.

Astfel, prin OUG 23/2020, una dintre cele 25 de ordonante de urgenta adoptate in ultima noapte de guvernare din 04 februarie 2020, au fost aduse modificari grave statutului judecatorilor, prin stabilirea unei abateri disciplinare ce are ca efect atat o ingerinta directa si fara precedent a Guvernului in actul de judecata, cat si incalcarea dreptului la un proces echitabil al partilor.Contrar referendumului din 2019, Guvernul Orban a modificat prin ordonanta de urgenta aspecte ce tin de legile justitiei February 16, 2020 unjr.ro@gmail.com Comunicate de presa 0 Share this: Guvernul Orban a modificat fara nici o consultare, prin ordonanta de urgenta, aspecte ce fac parte din statut…

AMR, AJADO, UNJR si APR s-au intalnit la Bucuresti, pe data de 12 februarie 2020, cu expertii Comisiei Europene aflati in misiune in Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), pentru a le prezenta punctul de vedere argumentat al asociatiilor profesionale ale magistratilor cu privire la situatia din justitie, la modul in care aceasta situatie a fost reflectata in rapoartele MCV si la necesitatea ca rapoartele sa tina seama riguros si nepartinitor de realitatile sistemului judiciar din Romania.

Reprezentantii celor patru asociatii profesionale de magistrati au sustinut ca, pentru indeplinirea obiectivelor MCV, este esential ca rapoartele Comisiei Europene sa porneasca de la o situatie legala si factuala corecta si completa, in caz contrar recomandarile emise de expertii europeni fiind nu doar grav viciate, ci si avand potentialul de a denatura scopul mecanismului, care trebuie sa fie acela de a consolida si apara independenta justitiei.

Or, astfel cum au aratat cele patru asociatii profesionale, ultimele rapoarte MCV contin erori factuale grave, avand un caracter vadit subiectiv, atat prin modul distorsionat de raportare a unor stari de fapt, cat si prin omiterea unor probleme grave ale justitiei din Romania, a caror existenta a fost dovedita si nu mai poate fi ignorata.

Solicitarea finala a celor patru asociatii profesionale a fost ca raportul MCV din anul 2019 sa fie refacut, atat pentru a corecta erorile vadite din el, cat si pentru a reliefa corect si complet starea de fapt. Fara acest demers strict necesar, nu se va putea vorbi despre rapoarte si recomandari viitoare in acord cu scopul MCV, continuarea unei prezentari/analize cu evidente accente nereale, de un formalism inutil, nefacand decat sa contribuie la agravarea problemelor din justitie, si nu la rezolvarea acestora.

www.ziarulviitor.ro

https://www.facebook.com/ZiarulVIITOR.RO/?ref=bookmarks
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Un Ziar care critica si este enervant de rau. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor. Agerpres.ro. Matteo Salvin. Gheorghe Funar, Ovidiu Dantesti, Gabriela Stefania NUT, Scurtu Bogdan. ASOR(Apararea Dreptruilor Omului Romania). LIGA -D.F. O. Gabriela FIREA , difuzare@ziarulviitor.ro